Auto klub Nova Gradiška provodi još jednu od preventivnih projektnih aktivnosti u sklopu projekta RECI: ŽELIM!

Auto klub Nova Gradiška provodi još jednu od preventivnih projektnih aktivnosti u sklopu projekta RECI: ŽELIM!

Nakon održanih radionica u ljetnom periodu, u prostorima Auto kluba Nova gradiška, u utorak, 10. rujna 2024. u suradnji s udrugom umirovljenika u Cerniku je održana još jedna radionica namijenjena starijim osobama – sudionicima u prometu. Osobe starije životne dobi su jedna od ciljanih skupina projekta, jer se način života starijih ljudi mijenja, postaju sve aktivniji pa se time i češće javljaju kao sudionici u prometu, kao vozači i pješaci.

Cilj radionica je ovoj kategoriji sudionika ukazati na promjene koje se događaju sa starenjem i koje opasnosti u prometu se mogu pojaviti zbog toga jer se prometna ozljeda smatra jednom od prva 3 uzroka smrti za osobe starije od 60 godina, a gotovo polovica sudionika u prometu koji su 2023. nastradali u prometu je starije od 60 godina. Stoga je nužno upozoriti ovu ciljanu skupinu na odgovorno i sigurno ponašanje u prometu.

Na posljednjoj radionici je sudjelovalo više 40 osoba, što govori da je ova tema važna i za sudionike. Uz to, svim sudionicima radionica su podijeljeni reflektirajući prsluci i druga reflektirajuća obilježja.

Radionica je održana kao dio projekta „Reci: ŽELIM!“, koji je sufinanciran sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, a koji zajednički provode Auto klub Nova Gradiška, AMC NG d.o.o., POU AMC NG, Zavod za hitnu medicinu BPŽ te Policijska uprava brodsko-posavska.

Zahvaljujemo svim sudionicima na iznimnom aktivnom doprinosu!